Hubnutí

Hubnutí

Nadváha má většinou více příčin.
Některé z nejčastějších důvodů přibývání na váze a obezity jsou: přejídání, životní styl, špatné stravovací návyky, zdravotní a duševní stav i věk. Někdy i genetické dispozice, ale zde je potřeba rozlišovat jestli to nejsou spíše převzaté stravovací návyky. 

Vím, že není vždy lehké dostat všechny tyto faktory do rovnováhy a mít je nastavené tak, aby hrály v náš prospěch, ale jde to.
Zkušenosti ukazují, že zájem a podpora zkušeného poradce zvyšují šance na úspěch.

Pro bezpečné hubnutí a udržení dosažených výsledků je podporující:

  • být trpělivý - přibývání váhy obvykle trvá delší časové období, a tak není divu, že hubnutí není jako mávnutím kouzelného proutku.
  • změnit stravovací návyky - nejedná se nám o boj s nadváhou, naším záměrem, je harmonizace organizmu. Mít ze sebe dobrý pocit. Dodávat potřebné živiny, nepřejídat se, nevynechávat jídla. U někoho jde o dosažení optimální váhy, u někoho je velký úspěch zhubnutí o 10% ze své váhy.
  • spolupracovat - jsou chvíle, kdy se nám daří na změnách "pracovat" hladce a jsou období, kdy to může trochu drhnout. V těch náročnějších obdobích se může hodit podpora poradce.  Osobně funguji tak, že lidé ode mě mají podporu, vědí, že se na mě mohou obracet a pokud aktivně reagují na mé podněty, posílají mi svá jídla, jídelníčky, tak té podpory mají i více. 
  • počítat s časem na regulaci váhy a následně s časem na stabilizaci dosažené váhy

28 let se věnuji podpoře při hubnutí. Sama jsem ženou, která se otázkou váhy "musela zabývat" jak v mládí, tak nyní před padesátkou. 

Co používám ?

- úpravu životosprávy 
- práci se záměrem a emocionálními bloky
- vedení a vzdělávání ohledně jídelníčku
- vyhodnocování výsledků
- mnohdy i pomoc výživových doplňků
- pro určitou skupinu lidí mám v nabídce i biorezonanční působení

- pro ženy v Ústí i pohybové aktivity v rámci studia orientálních tanců

Kombinaci jednotlivých složek domlouvám každému na míru.

Můžu Vám svým způsobem pomoci, podpořit Vás svými mnohaletými zkušenostmi, nicméně k dosažení těch nejlepších výsledků je nutné, abyste si uvědomili, že jde o Váš život a bude potřeba úsilí a ochota ke spolupráci.
Společně můžeme "popracovat" na vytvořeních nových návyků, můžu Vám pomoci si uvědomit mnohé souvislosti, podívat se na Vaší situaci z jiného úhlu pohledu, zjednodušit Vám orientaci a nasměrovat.


CO SE S KLIENTY, JEJICHŽ ZÁMĚR JE HUBNUTÍ SNAŽÍM DOCÍLIT ?


1
. - UVĚDOMĚNÍ SI co je v jejich stravovacích navycích a životním stylu "zdravé" a co by bylo vhodné změnit. POCHOPENÍ jak naše spolupráce bude probíhat.
2. - ZHUBNUTÍ 
3. - STABILIZACI dosažených výsledků - když dosáhneme váhy, se kterou budete spokojeni, je důležité si ji "ustabilizovat", abyste se nevrátili ke svým původním stravovacím návykům a vaše snaha nepřišla v niveč.
4. - OSVOJENÍ SI NOVÝCH NÁVYKŮ - učím lidi u jídla myslet, aby si uvědomovali co, jak, kdy a kolik jedí a co to pro jejich tělo znamená.  Objedvujeme společně možnosti, aby jim dlouhodobě vyhovovaly a oni byli schopni si svoji váhu udržet.

PODPORA A KONTROLA

U regionálních klientů v Ústí nad Labem v průběhu celého procesu hubnutí provádím průběžnou kontrolu pomocí bioimpedance s Tanitou. Měříme a sledujeme: množství zhublých kilogramů,  % tuku, včetně jeho rozložení v těle, vnitřní tělesný tuk, sleduji také, aby nedocházelo k úbytku svalové hmoty. Průběžně konzultujeme jídelníček, aby si člověk nové změny zažil, tak to málokdy stačí říct a vysvětlit jen jednou.  

U lidí, kteří se kterými "hubnu" na dálku provádím konzultace a kontrolu výsledků telefonicky, nebo "elektronicky". Na základě možností, které mají.
 
Pro všechny vytvářím a využívám strukturovanou informační a motivační platformu Akademie změny, jejíž řádky právě čtete. 

Pokud je hubnutí Vaše téma, můžete mě kontaktovat pomocí kontaktního formuláře, nebo napsat e-mail na akademiezmeny@seznam.cz .