Individuální poradenství

K čemu jsou dobří poradci, když máme vševědoucí internet?

V PODSTATĚ JDE O INDIVIDUALIZACI, OSOBNÍ PŘÍSTUP A PODPORU.

Spolu s radami se lidem od poradců dostává i jejich pozornosti, což je také forma energie a je v pořádku, když je ohodnocena. 

Lidé, kteří se na mě obracejí vědí, nebo se brzy zjistí, že je povedu cestou k vlastní zodpovědnosti, že jim ukáži možnosti, které se spolu budeme snažit realizovat. Mohou počítat s tím, že se jim sama svým životním stylem budu snažit být příkladem a inspirací. Přitom si nehraji ani na někoho, kdo má všechny odpovědi, ani na paní dokonalou. Čím je vzájemná výměna informací a podnětů aktivnější, tím je spolupráce plodnější.

V rámci webu jsem napsala postupy, které ve své praxi používám, některé zákonitosti, ze kterých vycházím, doporučuji recepty a návody, které se mi osvědčily. Také jsem ještě před začátkem Corona-období spustila program "restart vitality" který v průběhu 12ti týdnů pomocí informačně/inspiračních e-mailů podporuje lidi, kteří se mnou svou životosprávu řeší. Co umím nad tento rámec, je vylaďování s ohledem na jedinečnou situaci člověka, nebo celé rodiny.

Většinou je několik prvních měsíců naše spolupráce intenzivnější. V té době často dělám konzultace týkající se jídelníčku, zde se zabýváme například výběrem surovin, vylaďováním vyrovnanosti makroživim, dostatečnýmy příjem mikroživin, způsoby úpravy, kombinacemi jídel, vyvážeností energetického příjmu v rámci dne - týdne -měsíce, pitným režimem ... 

U osobních konzultací (v Ústí n.L.)

  • využívám vyhodnocení aktuálního stavu člověka na základě bioimpedančního měření na váze TANITA (při kterém zjistíme kromě váhy rozložení tuku a svalové homoty v jednotlivých končetinách a trupu, metabolický věk, bazální metaboilsmus), z těchto údajů dokáži vypočítat doporučená množství jednotlivých makroživin. 

  • případně používám biorezonanční testování energetického stavu organizmu a energetickou podporu, pomocí přístroje BICOM OPTIMA. (více mám na www.nase-revitalizace.cz)

Mezi klienty, přáteli a známými, což se často prolíná, mám široké spektrum lidí. Ať se jedná o věk, kondici, životní styl, práci, rodinný stav, nebo motivaci proč se na mě obracejí.

Naše spolupráce je postupná. Společně hledáme možnosti, jak skloubit vyváženou, hodnotnou stravu s realitou ve které žijí. Jak uspokojit potřeby těla, aby mohlo podávat výkony, které od něj očekávají. Jak jíst zdravě a zároveň si pochutnat. Jak to zvládnout v čase a podmínkách, které mají. Podle potřeby doporučuji výživové doplňky.

Často se mě lidé ptají na můj osobní názor na některé potraviny, nebo výživové směry, kterými se to v dnešní realitě jen hemží. 

Co se týká hubnutí, tak nevěřím na nějaké krátkodobé diety, u kterých se člověk jen jen třese aby skončily. Věřím na vybudování zdravějších návyků, tak, aby bylo možné je dodržovat dlouhodobě. Aby člověk věděl i to, jaké kompenzační mechanizmy použít, když vybočí ze zajetých kolejí a hlavně, že má smysl se vrátit zpátky. Děláme to kvůli sobě a to se počítá.

Výstižně je téma poradenstství vyobrazené na následujícím obrázku. (když na něj kliknete, zvětší se Vám a budou čitelné i české nápisy, které jsem do něj přidala)

Pod obrázkem ještě najdete odkazy na 2 videa s ukázkou vaření.

vaření s Karlou - odkazy na videa

 

Ve své praxi nejraději kombinuji klasické vaření s kvalitními výživovými dopňky, vybranými na míru. Vlastně to bylo tak, že jsem prvních 10 let své poradenské praxe jako mladá holka upřednosňovala dopňky, časem jsem toho více pochopila o životě, setkala se s lidmi a koncepty, které mě ovlivnily a tyto dvě cesty jsem začala využívat jako rovnocenné partnery.

Ráda inspiruji lidi "na živo" , ale to se v této době moc dobře nedá, tak jsem se rozhodla zveřejnit následující videa. (a nyní jsem jim udělala i samostatnou ikonku v menu)

Máte-li pouze 20 minut času,
můžete se podívat na nahrávku části praktické, soukromé výživové konzultace. S Lenkou, které děkuji za nahrání, jsme se po jarním lock downu sešly a naše téma bylo : Jaký je můj "základní" postup na přípravu zeleniny. Používám ho skoro každý den a kombinuji s mnoha dalšími surovinami, o čemž se se videu také dozvíte.  Přehrajete ho po kliknutí na následující odkaz https://vimeo.com/435290961

Uděláte-li si hodinu a půl
a chcete-li lépe pochopit jak o jídle a jeho kombinování přemýšlím, můžete se podívat na video záznam z jednoho z mých seminářů z roku 2018. Najdete tam i mnoho praktických typů ohledně uchovávání potravin, ochucování ... . Přehrajete ho po kliknutí na následující odkaz  https://vimeo.com/266383172

Videa můžete sledovat online, nebo si je stahnout do počítače (doporučuji u toho většího, při přehrávání online se mi někdy seká) 

Pokud se neznáme a Vám se líbí energie, která vyzařuje z mých stránek, tak je možné, že bych pro Vás mohla být na nějaký čas průvodcem. Spojte se se mnou prostřednictvím kontaktního formuláře, nebo e-mailem akademiezmeny@seznam.cz

Pokud se již známe a dostanete chuť se na mě obrátit ohledně výživového poradenství, tak budu ráda. (použijte prostředky, kterými spolu běžně komunikujeme - e-mail, whatsup, mesenger, SMS)

                          Těším se na naše setkání v realitě, nebo ve virtuálním prostoru. Karla